Del |

Til møde i Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin

 

Før det store møde

Det er i morgen. Og jeg er sygt spændt! Jeg er ganske autoritetstro, og føler mig derfor i udgangspunktet overbevist om at læger altid har ret, hvilket selvfølgelig giver kludder i mit hoved, når jeg er uenig med en læge. Det er i øvrigt svært at undgå - vi har trods alt samme arbejdsplads og jeg bliver skam lige så ofte uenig med DJØF’ere – bevares! Dem er jeg bare ikke bange for. De sidder jo, som ut. og skriver og regner og den slags. Også interessant, men vi har jo altså ikke folks liv i hænderne på daglig basis.

Nå, og i morgen skal jeg jo så mødes med… Ja, jeg ved ikke, hvem der kommer. Men jeg ved, at læger holder sammen i deres kliniske selskaber. Helt fint og fornuftigt. Det er dygtige folk, som skal holde deres viden up to date for vores andres skyld.

Og for de ikke så opmærksomme (som ikke har læst overskriften): Jeg skal så til møde i dansk selskab for klinisk telemedicin (læs: en hel forsamling af disse hverdagens helte med så megen autoritet og værdighed). Men det er jo ikke bare at deltage i et møde. Næææh, jeg skal sige noget. Om mit eget phd-projekt, så jeg er skidebange for at de disser det!

Efter mødet

Pyyyyyyyha! De var slet ikke farlige eller negativt indstillede! Fantastisk. De lyttede opmærksomt og havde god, konstruktiv kritik.

Og det vigtigste: Jeg fandt ud af, at vi var enige!! Vi SKAL have mere evidens indenfor telemedicin inden, vi bare trykker på gaspedalen og lader industrien køre løbet. Ikke nok med det – de fjollede med publikationsbias* (en af mange af ut.s kæpheste) og andet metodesjov! Jeg var altså blandt venner, og det varmede og gjorde mig tryg, så det var en rigtig god dag.

Der var kun en enkelt ting… Jeg fik dem selv til at grine, da jeg sagde, at blinding og placebo ikke var aktuelt indenfor telemedicin (fordi jeg fornemmede at de ville kunne se det sjove). Men jeg er bare ikke sikker på, jeg selv er enig. Hermed en cliff-hanger til et snarligt indlæg, som jeg er i gang med at arbejde på ;).

 

*En glimrende artikel om publikationsbias er: Stern, JAC, Egger, M and Smith, GD (2001) Systematic reviews in health care: Investigating and dealing with publication and other biases in meta-analysis. BMJ 2001; 323; 101-105.


Comments

Comme une ancienne marque de sport classique, Nike Air Max,
Nike Pas Cher,Nike TN,Air Max Pas Cher toujours la poursuite de la parfaite élaboration et d'actualisation.