Del |

Kolde kontanter til it-behandling hjemme i stuen

Sundhedsminister Bertel Harder (V) giver fra årsskiftet en økonomisk gulerod til hospitaler med telemedicin.
"Det er første gang, at man fra centralt hold siger, at det kan betale sig at bruge telemedicin på hospitalerne," siger Christian Graversen
Arkivfoto: DSKT

Fra nytår belønner staten de danske sygehuse med en pengesum, når en patient lader sig undersøge over en computer hjemme i stuen.

 

"Telemedicin er ved at bevæge sig fra et område, hvor alle tidligere fandt på nye projekter, til nu at blive taget seriøst som almindelig drift-opgave," forklarer Christian Graversen, konsulent ved DI ITEK.

 

Pengene tildeles som DRG-takster, der et gennemsnit af, hvad en type behandlinger koster at udføre. For hver gang en patient eksempelvis tjekker sine egne lunger derhjemmefra, får sygehuset derfor fremover en pose penge fra staten.

 

Som konsulent for de mellem 50 og 100 danske it-virksomheder, som udvikler løsninger til sygehusene, følger Christian Graversen området nøje. De danske virksomheder, der tæller alt fra små iværksættere til giganter som CSC, IBM og til dels KMD, får nu et reelt marked at holde øje med, vurderer han.

 

"Det er første gang, at man fra centralt hold siger, at det kan betale sig at bruge telemedicin på hospitalerne," siger Christian Graversen.

 

Link til hele artikkel: http://crn.dk/nyheder/kolde-kontanter-til-it-behandling-hjemme-i-stuen-1.380967.html