Del |

Regionerne satser på telemedicin

Regionerne igangsætter nu arbejdet med en ny telemedicinsk strategi. Arbejdet blev præsenteret den 5. november 2010 på årsmødet i Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin. Regionernes Sundheds-it (RSI) understøtter arbejdet på tværs af de fem regioner
Anne V. Kristensen, næstformand i Danske Regioners Sundhedsudvalg taler ved DSKT årsmøde 2010
Foto: Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin

Anne V. Kristensen, næstformand i Danske Regioners Sundhedsudvalg, glæder sig over at kræfterne nu samles om at finde og udbrede de bedste telemedicinske løsninger til alle regioner.

- Vi har set en række gode forsøg ude på enkelte afdelinger. Nu er det tid til afprøve løsningerne i stor skala, så vi kan få telemedicin udbredt til gavn for patienterne i hele landet, siger Anne V. Kristensen.

- Telemedicin er jo virkelig et punkt hvor teknologi kan understøtte kliniske behov indenfor såvel kvalitet som produktivitet. Derfor er telemedicin et vigtigt pejlemærke for regionerne. På den måde kan vi udbrede de bedste af de gode initiativer, som allerede er i gang, udtaler Jan Kold, it-direktør i Region Hovedstaden om strategiarbejdet.

- Det er mit håb, at vi med den kommende strategi for telemedicin kan finde de rette rammer for effektiv brug af telemedicin på sygehusene og dermed give bedre behandling af patienterne, siger Anne V. Kristensen.

Til at understøtte strategien foreslår Anne V. Kristensen, at hver region overvejer at oprette et it-rejsehold, der skal opsamle, udvikle og implementere telemediciske løsninger.

Regionernes Sundheds-it (RSI) 
Regionerne etablerede i foråret Regionernes Sundheds-it (RSI) for at styrke samarbejdet om blandt andet elektroniske patientjournaler (EPJ) og indsatsen over for kroniske patienter.

RSI lancerede i maj måned 24 konkrete pejlemærker for samarbejdet, herunder udvikling af en fælles strategi for telemedicin. Strategien forventes at blive præsenteret i maj 2011.


Forslag fra YouTube

Loading...
Loading...