Del |

Gentofte Hospital afskaffer de gamle EKG-papirstrimler

Gentofte Hospital er på vej til at afskaffe de traditionelle EKG-papirstrimler med et nyt, elektronisk EKG-arkiv.
Gentofte Hospital har sammen med Klinisk biokemisk afdeling udviklet en elektronisk EKG-journal
Foto: H. Ryttersgaard, Lokalavisen.dk

Gentofte Hospital har sammen med Klinisk biokemisk afdeling og hospitalets it-afdeling som det første hospital i Danmark haft held med at udvikle en elektronisk EKG-journal.

Hermed er der godt nyt for både hjertepatienter, men også for personalet, der har den krævende hjertebehandling i deres hænder.
Med den elektroniske EKG-journal er det slut med den gammeldags papirstrimmel, som ifølge overlæge på Klinisk biokemisk afdeling, Pal Szecsi, kan falme, ofte bliver væk eller er svær at finde og dermed forsinker lægernes arbejde.


"Det er en kæmpe fordel og af stor forbedring for patienterne. Med det nye system har vi øjeblikkelig adgang til de vigtige data, som er nødvendige i behandlingen af hjertepatienterne. Patienterne vil opleve en hurtigere og mere sikker behandling", siger Pal Szecsi.

Adgang overalt

Det nye system er web-baseret. Med adgang til internettet og en særlig kode har lægen overalt adgang til at finde tidligere EKG'er frem, ligegyldigt hvor han/hun befinder sig. Tidligere blev EKG'en gemt på en papirstrimmel, som lægen fysisk skulle opbevare i journalen.
"Det har somme tider været et tidskrævende arbejde, når en journal skulle findes frem. Så lå den ikke lige, hvor den skulle, så var papirstrimlen faldet ud eller også var den falmet og utydelig", fortæller Steen Stender.

 

Ifølge overlægen laver Gentofte Hospital rigtigt mange EKG-undersøgelser. Sidste år lavede hospitalet intet mindre end 23.000 af slagsen. "Vi arbejder på så hurtige patientforløb som muligt. Derfor er det nye system ikke kun godt for patienterne, men også for økonomien".

 

Stor interesse

Ledende overlæge på Klinisk biokemisk afdeling, Steen Stender, fortæller, at der er store perspektiver i den nye elektroniske EKG-journal. 


"Flere hospitaler har allerede vist interesse for systemet. Visionen er, at det skal indføres i hele regionen og hele landet, og at patienterne selv kan have deres helbredsundersøgelser på sig hele tiden. Enten lagret på sygesikringsbeviset eller et USB-stik".
Den elektroniske EKG-journal kan have stor betydning for patienter i eksempelvis udkantsområder, hvor der ikke er specialister til stede. Eller for patienter, der har gået til behandling på Gentofte Hospital og eksempelvis falder om i USA. Her har lægerne på det amerikanske hospital med det nye system øjeblikkelig mulighed for at få adgang til patientens tidligere EKG'er.

Kilde: Gentofte Lokalavis af Anne Schøning Christensen