Del |

KMD-boss vild med radikalt udspil om borgerkrav på velfærds-it

Kronisk syge skal have ret til at få telemedicinsk behandling fra 2015, mener de radikale. KMD's administrerende direktør kalder forslaget visionært.
KMD-direktør Lars Monrad-Gylling er glad for radikales tænkning
Foto: KMD, KMD-direktør Lars Monrad-Gylling

KMD's administrerende direktør Lars Monrad-Gylling er en glad mand. Efter et valgmøde hos it-virksomheden onsdag var der bred enighed blandt politikerne om, at it aktivt skal bruges til at løse fremtidens udfordringer i velfærdssamfundet.

»Hvis man bruger den store offentlige sektor som springbræt for ny teknologi, vil det både være til gavn for det offentlige og for dem, der laver de innovative løsninger,« sagde den socialdemokratiske Morten Bødskov således på et valgmøde onsdag arrangeret af KMD.

Den slags ord er sød musik i øret på Lars Monrad-Gylling. Men efter valgmødet i går var han dog allermest enig med den radikale it-ordfører Morten Østergaard.

»Når der de kommende år bliver flere ældre, og flere går på pension, får vi et dobbeltpres på sektor. Færre hænder skal servicere flere mennesker. Vi vil derfor starte med at give de kroniske patienter ret til at få telemedicin i 2015. Det vil få hele verden til at skele til Danmark og sige, at det var godt nok visionært,« sagde Morten Østergaard på gårsdagens møde.

Hvilket Lars Monrad-Gylling kvitterede for med udelt begejstring.

LÆS HELE ARTIKEL PÅ VERSION2.DK