Del |

Midler til udbygning af telemedicinsystem i Grønland

Karen Elise Jensens Fond endnu en gang har valgt at støtte sundhedsvæsenet. I år har fonden doneret midler til udbygning af sundhedsvæsenets telemedicinudstyr

Pengene skal bruges til at udbygge PIPALUK gennem indkøb af et program ved navn Agnes. Dette program gør det muligt at aflæse PIPALUKS instrumenter direkte og uden forsinkelse fra en ganske almindelig pc.

Med Agnes kan telemedicinudstyret fremover bruges til intensiv overvågning i akutte situationer. Agnes indeholder også et videomodul, der kan bruges til videokonference. Videokonferencen vil blandt andet blive benyttet til at udføre telepsykiatri og til kommunikation mellem personalet i by og bygd.

- Sundhedsvæsenet er meget taknemmelige for den gavmilde donation fra Karen Elise Jensens Fond, som gør det muligt at udbygge vores telemedicinudstyr, siger Departementschef Ann Birkekær Kjeldsen.

Læs hele artikel på Sermitsiaq.ag

Om PIPALUK systemet
Samlet kalder man computer og udstyr carten (vogn). I Grønland har denne carten fået navnet Pipaluk. Pipaluk betyder den omsorgsfulde. Udstyret er leveret af AMD Telemedicine Inc. I dag har samtlige steder med mere end 50 indbyggere telemedicinudstyret PIPALUK. Med PIPALUK kan sundhedspersonalet blandt andet måle patientens vitale data som puls, blodtryk og hjerteaktivitet.