Del |

Ny dansk epilepsialarm tilkalder selv hjælp ved anfald

Det danske firma IctalCare er på vej med en epilepsimåler, der kan give plejepersonale eller pårørende lynhurtig besked om et muligt epilepsianfald. Systemet skal nu testes uden for hospitalsmiljøet.

Når en epilepsipatient får et epileptisk anfald, kan det ofte være ganske voldsomt og i nogle situationer også farligt. Men nu er der hjælp på vej, så epilepsipatienter først og fremmest kan få større mobilitet og endnu hurtigere hjælp.

Det er det danske medikofirma IctalCare, der har gennemført de første kliniske undersøgelser med den kropsbårne epilepsialarm og resultaterne er ganske overbevisende.

"Vi har villet udvikle en meget pålidelig alarm, for det er afgørende, at man får en alarmfunktion, der har en nytteværdi, og skal den have det, så skal den være i absolut verdensklasse, når det gælder sensitivitet. Den skal kunne fange 100 ud af 100, og det gør vores alarm. Men udfordringen er også at forhindre for mange falske positive, og det tal er det også lykkedes os at holde nede," siger administrerende direktør i IctalCare Kim Gommesen til Ingeniøren.dk

Epilepsi alarmen er baseret trådløse teknologi og består af et lille kropsbåren ”ePatch”, som sættes fast på overarmen. Alarmen giver, hele døgnet, øjeblikkelig og pålidelig besked om et begyndende tonisk eller tonisk-klonisk anfald til en modtager eller mobiltelefon. Den kan også oplyse præcist, hvor barnet befinder sig. Apparatet  forventes at komme på det danske marked ultimo 2012. Projektet støttes af Høj Teknologifonden under projekt navnet. ”Anfaldsalarm og monitoreringssystem til personer med epilepsi”. Partnere er DELTA, Neurofysiologisk avdeling Glostrup Hospital og Aalborg Universit - Center of Sensory-Motor Interaction (SMI).

LÆS HELE ARTIKEL PÅ ING.DK