Del |

Nyt center for robotkirurgi åbner på Herlev Hospital

I næste uge åbner et nyt center på Herlev Hospital, der skal specialisere læger i at styre robotter i operationer. Dette center er et led i Regi­on Ho­vedstadens kræftplan og skal arbejde med videndeling, uddannelse og færdighedstræning af danske og udenlandske kirurgiske centre.

Herlev Hospital har opereret udvalgte patientgrupper med robotter siden 2007. Til nu har man behandlet urologiske tilstander som blærecancer og prostatacancer med robottkirurgi, men i takt med øget kompetence i fagmiljøet er også tyktarm og endetarmscancer samt livmodehalscancer nu en mulighed. 

"Der er store besparelser at hente på sigt. Operationen kan udføres, uden at man er nødt til at åbne folk. Det giver færre indlæggelsesdage og en hurtigere tilbagevenden på arbejdsmarkedet. Desuden vil det være en stor fordel, at de højt specialiserede folk kan spare tid og ressourcer, fordi de kan supervisere operationer i den anden ende af landet uden selv at skulle rejse dertil", siger professor og sundhedsøkonom Mickael Bech fra SDU til MetroXpress.

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) er også positivt indstillet over for robotkirurgi; "Der er bestemt store muligheder i fjernoperationer på længere sigt, og derfor er det noget, som jeg og ministeriet har stor fokus på", siger han til metroXpress.

Fredag 19 august 2011, kl 13.00 - 15.00 er det officiel invielse af centeret (åbent for alle). Her vil man kunne opleve hvordan to kirurger kan samarbejde om at styre robotten under et indgreb og fortælle om de fordele den nye teknologi har for patienterne.

Regionsformand Vibeke Storm Rasmussen foretager den officielle åbning. Der vil være oplæg og plancher. 

Læs invitiation til den officielle åbning her