Del |

Velfærdsteknologien indtager Region Syddanmark – fra projekt til drift

Patientkufferten har kørt som projekt på OUH Svendborg Sygehus siden 2006 og er nu sat i drift. Patientkufferten er en telemedicinsk opfindelse, der sikrer hurtig hjemsendelse af patienter. Dette er til stor glæde for både patienter og sygehuse. Patienterne oplever trygheden ved at være indlagt i eget hjem frem for på sygehuset, og sygehuset frigiver sengepladser.
Foto: Medisat A/S

Den 27. september 2011 indgik Region Syddanmark, OUH Svendborg Sygehus og Medisat A/S en 4 årig aftale omkring drift af Patientkufferten til KOL (rygerlunger) patienter.

Patientkufferten gør det muligt for en patient hjemme hos sig selv at blive tilset og behandlet af en specialiseret læge eller sygeplejerske, som stadig befinder sig på sygehuset. Patient og behandler kan samtidig se og tale med hinanden via en skærm og en indbygget mikrofon. 

Patientkufferten er udviklet til kronikere som hjertepatienter og patienter med KOL (rygerlunger), der ofte slås med lange og hyppige indlæggelser. Kufferten har været en central del af et KOL - projekt på OUH Svendborg Sygehus, og patienterne i projektet jublede over opfindelsen: 89 % af patienterne har følt sig mere tryg ved udskrivelsen end ved tidligere udskrivelser med samme sygdom, og 94 % af patienterne vil anbefale, at Patientkufferten bliver tilbudt andre patienter i samme situation som dem selv.

Indtil nu har 810 patienter igennem med over 8240 gennemførte telemedicinske behandlinger, hvilket indbringer Region Syddanmark og OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus en sikker verdensrekord i behandling af patienter med KOL i eget hjem via Patientkufferten.

Medisat A/S indgik sidste år en aftale med Stavanger Universitets Hospital i Norge om levering af patientkufferten til KOL patienter og nu har England også vist stor interesse i kufferten. Firmaet har også udviklet en patientkuffert til hjertepatienter og til genoptræning. 

Pressemelding fra Medisat A/S