Del |

Virtuelle sygebesøg kan spare hjemmeplejen for ekstra køreture

Målgruppen er kommunerne, som står over for især at få flere ældre, som skal have samme serviceniveau som i dag, men uden at få flere penge til at levere servicen for
Foto: Version2.dk

Når en patient i dag er i behandling for eksempelvis sår, så kræver det, at patienten jævnligt enten får besøg af en hjemmesygeplejerske eller kommer til kontrol hos en læge. Det kræver imidlertid, at hjemmesygeplejersken enten skal tilbringe en stor del af sin arbejdstid bag et rat, eller også skal kommunen betale for transport af patienterne.

Det er det primære økonomiske argument for at se på telemedicin som supplement til de behandlingstilbud, kommunerne i dag har til borgerne.

Derfor er det også et område, som KMD nu vil gå ind på, selvom det er nyt territorium for firmaet.

»Omsorgsområdet er nyt for os. Det bliver muliggjort af vores køb af Rambøll Informatik, hvor vi overtager en stor kernekompetence på plejeområdet, som er et godt fundament for at udbygge vores position og tænke i nye baner, siger direktør Henrik Rasmussen fra KMD til Version2.

Systemet er bygget op til, at borgeren enten kan bruge sin eksisterende pc med et webkamera eller kan få opstillet en dedikeret klient med en trykfølsom skærm. »Hvis vi tager udgangspunkt i en pakke til 50 borgere, så skal kommunen blot spare én udkørsel til borgerne på en uge, så er investeringen tjent hjem på et år,« siger Henrik Rasmussen.

LÆS HELE ARTIKEL PÅ VERSION2.DK