Del |

Udnyt de ældres it-kompetencer

Danske ældre er bedre end andre landes ældre til at bruge internettet - det viser tal fra EU's statistiske kontor Eurostat.
Illustration: SeniorCorner.com
Danske ældre er god til IT

Danske ældre er bedre end andre landes ældre til at bruge internettet - det viser tal fra EU's statistiske kontor Eurostat.

Dansk Erhverv opfordrer sundhedspolitikkere og myndigheder til at udnytte de ældres digitale evner, fx i forbindelse med sygdomsforløb, hvor de ældres it-kompetencer kan bane vejen for øget brug af tele-medicin.

”Rigtig mange ældre er i dag tvunget til at skulle til lægen for at have rutinemæssige konsultationer. Det vil sige ned af trappen, ud at gå, op i bussen – frem og tilbage. Og det kan være hårdt for en ældre krop. Derfor er der oplagte muligheder i at tilbyde vores ældre medborgere nye services, som gør det muligt for borgeren at få talt med sin læge og evt. gennemført en helbredsundersøgelse via internettet. Ved brug af telemedicinske løsninger vil det være muligt at hjælpe både de ældre borgere og samtidig effektivisere den offentlige sektor. Vi skal aktivere borgerne, hvor de er,” forklarer chefkonsulent Christian Ohm, Dansk Erhverv.

Tænk de ældre ind i offentlig digitaliseringsstrategi
Regeringen og dets partnere i KL og Danske Regioner afventer fortsat at offentliggøre sin digitaliseringsstrategi, som kan sætte skub i området. Og i Dansk Erhverv er meldingen klar:

”Vi har i dag allerede gode, digitale løsninger i det offentlige, der dog venter på en større implementering rundt om i landet. Dertil kommer, at der fortsat er behov for udvikling af nye løsninger. Når de danske ældre nu engang er bedre og mere digitale end andre landes, så skal det også udnyttes til at udvikle og anvende telemedicinske løsninger. Dermed kan de dygtige danske it-virksomheder også for et solidt springbræt til et stigende og stort globalt marked,” siger Christian Ohm.

Digitale løsninger i sundhedssektoren
Dansk Erhverv opfordrer til, at man i sundhedssektoren i langt højere grad tænker nyt og i de innovative – og ofte ressourcebesparende – løsninger, som den teknologiske udvikling giver. Det kan bl.a. være ved brug af telemedicin, som giver en nem kommunikation mellem læge og patient, så patienten ikke hver gang skal til tjek på sygehuset, der ligger langt væk hjemmefra. Det vil fx gøre en forskel for de 1,8 mio. kronikere i Danmark, som vil få en langt lettere hverdag ved, at de kan bruge deres eget it-udstyr til at få råd og vejledning fra fagpersoner over internettet.

For yderligere information kontakt Christian Ohm, chefkonsulent i Dansk Erhverv på coh@danskerhverv.dk eller 61 69 98 07.