Del |

Kroniske patienter

Formand for Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin (DSKT), Klaus Phanareth
Foto: Das Buro
"Helt konkret foreslår vi, at 35 pct. af de kroniske patienter med fx diabetes eller unge med hjerteproblemer skal behandles ved hjælp af telemedicinske løsninger inden 2015"
Margrethe Vestager, Radikale Venstre
Foto: Flickr, Margrethe Vestager, Radikale Venstre

Intelligent brug af teknologi i hjemmet kan give kronisk syge patienter en tryggere hverdag og forhindre unødvendige genindlæggelser. Det er konklusionen på et flerårigt forskningsprojekt ved Aalborg Universitet, hvor måleudstyr i lungepatienters hjem har sendt data til læger, sundhedscentre, hjemmesygeplejen og sygehuse.
KOL-patient og Telekat-testbruger Grethe Skov Andersen fra Aalborg står et permanent telemedicin-tilbud højt på ønskelisten
Bilde: Aalborg Universitet/TELEKAT

Næstformand for Dansk Sygeplejeråd - Dorte Steenberg
Billed: Dansk Sygeplejeråd - dsr.dk

Pressemeddelelse - På mandag den 13.december besøger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder Det Virtuelle Hospital på Frederiksberg Hospital, som arbejder med telemedicinsk behandling. Efter nytår bliver der for første gang indført nye takster på telemedicin og e-mail-konsultationer, så disse behandlingsformer bliver takseret på lige fod med et besøg på hospitalet.
Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder (V)

Patienterne skal hurtigere hjem fra hospitalet, hvis lægerne ikke skal drifte sig ihjel. Det kan i dag lade sig gøre ved hjælp af teknologi, fastslår telemedicinekspert Klaus Phanareth.