Del |

Region Midtjylland

Behandlingen skal både fysisk og med telemedicin rykkes ud i lokalmiljøet, foreslår Danske Regioner.
Bent Hansen
Foto: Danske Regioner

Patienter der udskrives til genoptræningsforløb fra Silkeborg Sygehus kan se frem til at lave øvelser foran en computerskærm derhjemme. Et nyt tiltag i kommunen udstyrer nemlig ved udskrivelse patienter med en computer med et kamera samt et genoptræningsprogram der guider patienterne igennem en række øvelser.

Udvikling af nye sundhedstilbud kan i løbet af de kommende år betyde, at langt færre borgere behøver at blive indlagt på hospitalet. Udvikling af nye sundhedstilbud kan i løbet af de kommende år betyde, at langt færre borgere behøver at blive indlagt på hospitalet. Udvikling af nye sundhedstilbud kan i løbet af de kommende år betyde, at langt færre borgere behøver at blive indlagt på hospitalet.

For en uges tid siden afholdt Danske Regioner og RSI (Regionernes Sundheds-IT) en konference om regionernes fælles strategier for telemedicin og it-understøttet patient empowerment.
Foto: Hans Peder Graversen, afdelingschef, Kvalitet og Sundhedsdata, Region Midtjylland
Foto: Hans Peder Graversen, afdelingschef, Kvalitet og Sundhedsdata, Region Midtjylland

Samsung med 7-tommer skærm passer godt i kittellommen

Kronisk syge midtjyder vil i fremtiden kunne få kontakt med lægerne uden at skulle på sygehuset. Det er ambitionen for landets første center for telemedicin, som Region Midtjylland vil oprette. Et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale vil sætte 25 millioner kroner af næste år til centeret og til flere forsøg med telemedicin.

"Hvad er det lige, vi fysioterapeuter skal finde på for at være innovative og teknologi-udviklende" spørger fysioterapeut Tina Frank i sin blog
Illustrationsfoto fra fysio.dk
Illustrationsfoto fra fysio.dk