Del |

USA

Telemedicin hedder det, når læger, forskere eller andre eksperter benytter nye medier, såsom Skype til at undersøge patienter eller udveksle erfaringer.

Telemedicinske apparater kommer nu som ekstraudstyr til de populære smartphones. Foreløbig er der udstyr til de to operativsystemer iOS og Android.
Her ses blodtryksmåleren BP3 fra iHealth, som har en iPod-dock i den anden ende af ledningen.
Foto: iHealth

Alle grønlandske byer med 50 indbyggere har inden for de sidste to år fået en computer med telemedicin.
Samlet kalder man computer og udstyr carten. I Grønland har carten fået navnet Pipaluk. Pipaluk betyder den omsorgsfulde.
Samlet kalder man computer og udstyr carten. I Grønland har carten fået navnet Pipaluk. Pipaluk betyder den omsorgsfulde. Udstyret er leveret af AMD Telemedicine Inc. Foto: Grønlands Radio (KNR)

Telemedicin og modeller, hvor man udvikler fremtidens operationsstuer. Min rundtur i USA gav mig masser af inspiration til smarte løsninger i de nye supersygehuse, der skal opføres for 40 mia. kr. For ikke alle pengene skal bruges på mursten.

Danmark er verdensførende, når det kommer til at fjernbehandle patienter. USA lader sig inspirere af den danske model
Svend Christensen er diabetiker og styrer selv meget af sin behandling derhjemme med blandt andet insulin
Foto: Benjamin Kürstein

”Udviklingen af sundheds-it er ikke bare en vigtig it-opgave og et stort vækstområde. Det er mindst lige så meget en vigtig sundhedsopgave"
En omfattende dansk sundhedskaravane drager i den kommede måned til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger inden for sundhedssektoren

Amerikanske forskere har udviklet et fiber, som kan høre og lave lyde. Målet er at lave tøj med indbyggede mikrofoner og overvågningsudstyr.
 Et 'akustisk' fiber skal bane vejen for tøj, der både kan optage og afspille lyd og på den måde også opfange og monitorere signaler fra kroppen til medicinsk brug
Foto: Research Laboratory of Electronics at MIT/Greg Hren Photograph

Landsstyremedlemmet for sundhed, Asii Chemnitz Narup, vil gøre alt for at der bliver afsat midler i finansloven for 2007 til udvikling af Telemedicin
Kalaallit Nunaata Radio (KNR)