Del |

Content about Danmark

November 6, 2012

Ny opfindelse fra Syddansk Universitet gør det muligt for lægen eller fysioterapeuten at overvåge om patienterne passer genoptræningen i hjemmet.

Genoptræning og masser af daglige styrkeøvelser er ofte den bedste medicin mod en musearm, stiv nakke eller dårlig ryg. Alligevel har mange patienter svært at finde elastikbåndet og nakkepuden frem, så snart de kommer hjem fra hospitalet eller fysioterapeuten.

October 14, 2012

Projektet med titlen ”Lifeline” vil gøre nogle af de overvågningsmuligheder, som er kendt fra sygehusenes intensivafsnit, tilgængelige på mobiltelefonen.

October 13, 2012

I anledning til årsmøde 2. november 2012 er Professor Stan Newman, manden bag Whole System Demonstrator (WSD), inviteret. Newman vil bl.a. præsentere de kliniske resultater fra undersøgelsen. Sammen med et dansk ekspertpanel ligger dette an til at blive en forrygende paneldebat.

August 27, 2012

I juni blev der i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital sat strøm til et nyt telemedicinprojekt for diabetikere.

En skærm hjemme i stuen med lyd, levende billeder og direkte kontakt til kommunens sygeplejersker. Det er allerede virkeligheden for flere københavnere ramt af type 2-diabetes.

I juni blev der i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Bispebjerg Hospital sat strøm til et nyt telemedicinprojekt for diabetikere på kommunens forebyggelsescenter på Nørrebro.

Giver større tryghed
Den nye teknologi skal støtte diabetesramte i at tage vare på deres egen sygdom.

August 26, 2012

Det giver ikke de store umiddelbare økonomiske besparelser at bruge velfærdsteknologi for kommunerne. 

Kommuner og regioner kan godt skrue ned for forventningerne om at spare massere af penge, når fremtidens velfærdsteknologi udruller sig i de kommende år. Det skriver Ugebrevet A4 efter at have talt med flere kilder, der til daglig arbejder med den nye teknologi.

August 23, 2012

Aalborg-professor kritiserer regeringens telemedicinske handlingsplan, fordi planen ikke går i clinch med konsekvenserne i regionernes sygehusudbygning.

Regeringens telemedicinske handlingsplan, som sundhedsminister Astrid Kragh (SF) lancerede i går, er langtfra tilstrækkelig, mener ph.d. Christian Nøhr, professor ved Aalborg Universitets center for sundhedsinformatik. Han kritiserer udspillet for hverken at gå i clinch med sektorgrænser eller forholde sig til det svulmende antal sengepladser i regionernes udbygning af sygehusene.

August 20, 2012

Hvordan får vi innovation ind under huden på ledere og medarbejdere i klinikken? spørger Susie Ruff, Centerleder for Center for Sundhedsinnovation

Publiseret på Region Hovedstaden 20.08.12, Susie Ruff, Centerleder for Center for Sundhedsinnovation, Region Hovedstaden

Hvordan får vi innovation ind under huden på ledere og medarbejdere i klinikken?

August 2, 2012

I dag tager speciallæge og IT-iværksætter Imran Rashid livtag med ét af de sidste: Mødet med den praktiserende læge.

Der er få steder tilbage i velfærdssamfundet, hvor teknologien endnu ikke har klemt sig ind som en digital anstandsdame mellem borgeren og systemet.

I dag tager speciallæge og IT-iværksætter Imran Rashid livtag med ét af de sidste: Mødet med den praktiserende læge.

July 11, 2012

De første bachelorer i IT og Sundhed springer ud fra Københavns Universitet i disse dage. Studerende Astrid Karnøe Knudsen og Anna Rønne Vang på har i deres bachelorprojekt sat fokus på brug af tablets til KOL-patienter.

De første bachelorer i IT og Sundhed springer ud i disse dage. Studerende Astrid Karnøe Knudsen og Anna Rønne Vang sætter i deres netop overståede bachelorprojekt fokus på brug af tablets til KOL-patienter med henblik på selvtest og hjemmemonitorering. I projektet har de foretaget kvalitative interviews blandt københavnske KOL-patienter med adgang til nye it-hjælpemidler.

June 15, 2012

De første resultater fra det britiske Whole System Demonstrator Programme (WSD) rokker seriøst ved den 41,4 milliarder kroner store sygehussatsning i Danmark.

Det konkluderer en række danske aktører på sundhedsområdet på baggrund af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra det britiske sundhedsministerium. Ifølge ministeriet kan it- og telemedicinske løsninger reducere antallet af dødsfald hos kronikere med f.eks. KOL, diabetes eller hjerteinsufficiens med op til 45 pct.

June 6, 2012

Teknologisk Institut har lavet undersøgelse for Ældre Sagen der er baseret på længere interview med KOL- eller diabetespatienter mellem 64 år og 86 år.

 

Det viser en undersøgelse af ældres erfaringer med telemedicin, som Teknologisk Institut har lavet for Ældre Sagen. Undersøgelsen baserer sig på længere interview med ni KOL- eller diabetespatienter mellem 64 år og 86 år, som alle har erfaringer med at benytte telemedicin. 

Bjarne Hastrup, direktør for Ældre Sagen, mener, at undersøgelsen giver bedre overblik over et udækket område. 

May 9, 2012

At the European Commission stand with President Toomas Hendrik Ilves, Estonia - Astrid Krag, Minister of Health and John Dalli. Presentation of the epSOS project by F. Linden

May 7, 2012

The President of HIMSS, Stephen Lieber, welcomes the Commissioners, Danish Ministers and the media to The World of Health IT (WoHIT) - the cornerstone event of eHealth Week. Leading eHealth companies are exhibiting their solutions and showing the full scale of the healthcare IT industry's innovation power. WoHIT updates are available in HealthTech Wire's GoDirect channel at www.healthtechwire.com/ehealthweek

+++ 5:30 pm | World of Health IT opens +++
The President of HIMSS, Stephen Lieber, welcomes the Commissioners, Danish Ministers and the media to The World of Health IT (WoHIT) - the cornerstone event of eHealth Week. Leading eHealth companies are exhibiting their solutions and showing the full scale of the healthcare IT industry's innovation power. WoHIT updates are available in HealthTech Wire's GoDirect channel at www.healthtechwire.com/ehealthweek.

May 1, 2012

Telemedicin forventes at reducere antallet af ambulante besøg og indlæggelser, at skabe sammenhæng i patientforløbet samt at understøtte patienters aktive inddragelse i eget behandlingsforløb

CAST gennemfører forskningsbaserede projekter, udredninger og analyser inden for sundhedsøkonomi, MTV og sundhedstjenesteforskning generelt i samarbejde med offentlige og private partnere. 

April 27, 2012

Sygeplejerstudentene Sarah Svendsen (th) og Sabrina Søndergaard ser mange udfordringer i mødet med den digitale patient. 

”Vi bliver fodret med etik fra dag ét på uddannelsen. Og jeg synes, at det er noget af det vigtigste, når man taler om den digitale patient. Jeg har skrevet eksamensopgave omkring EPJ (Elektronisk Patient Journal) og de etiske dilemmaer, der opstår, når alle sundhedsprofessionelle får adgang til alle oplysninger om patienten,” fortæller Sabrina Søndergaard, der er studerende på modul 7 på VIA University College, Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens.

April 18, 2012

Formandens tale
Formand Bent Hansens tale - den mundtlige beretning - fra Danske Regioners generalforsamling den 12. april 2012

Det talte ord gælder.

Vi vil udvikle velfærden

(Introduktionsfilm om Frank Andersen, der er kronisk patient fra Region Hovedstaden.) (red anmrk) se video.

April 18, 2012

Behandlingen vil i de kommende år bevæge sig uden for sygehusenes matrikler og møde patienten enten i lokalmiljøet eller helt hjemme i dagligstuen mener Danske Regioners formand Bent Hansen (S).

Sygehuset på cykel og den trådløse læge. Behandlingen vil i de kommende år bevæge sig uden for sygehusenes matrikler og møde patienten enten i lokalmiljøet eller helt hjemme i dagligstuen. Sådan tegnede Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), fremtiden i går på regionernes årsmøde i Nyborg, hvor han samtidig bød kommunerne op til samarbejde om den nære sundhed.

Fælles forståelse

April 17, 2012

Empowerment Café Denmark is a eHealth Week 2012 side-event for companies and experts interested in eHealth solutions. 

eHealth Week 2012 Matchmaking and Showcases

April 10, 2012

Står store aktører som KMD og CSC i vejen for nye aktører og nye løsninger inden for sundhedsområdet?

Gennem fire år har 15 vidt forskellige partnere arbejdet sammen i  innovationskonstoriet Intellicare med henblik på ”at udvikle teknologiske løsninger og skabe en fælles teknologisk platform, der gør det muligt at integrere intelligente hjælpemidler i plejesektoren.” Projektet begyndte i 2008, og bliver afsluttet i april 2012.

April 10, 2012

Danske Patienter er klar med nye anbefalinger om brug og implementering af telemedicin.

Et voksende antal danskere lever med kronisk eller alvorlig og langvarig sygdom – og nogle har flere sygdomme på én gang. Derfor har de i stigende grad brug for ydelser på tværs af specialer og sektorer i sundhedsvæsenet.

April 2, 2012

To oversigtsartikler om telemedicinsk KOL-behandling præsenteres i Ugeskrift for Læger.

Et af tidens buzz-words er telemedicin. Forskningen på feltet er imidlertid sparsom, men i det kommende nummer af Ugeskrift for Læger  (Red.anm. Ugeskriftet  174/14, 2 april 2012)- er der to indlæg om emnet – begge vedrørende KOL-patienter.

En oversigtsartikel med Anna Svarre Jakobsen fra Telemedicinsk Forskningsenhed på Frederiksberg Hospital som hovedforfatter er en gennemgang af ni eksisterende studier.

March 22, 2012

Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin (DSKT) afholder generalforsamling og medlemsmøde - Tema: Præliminære resultater fra det Britiske ”Whole System Demonstrator” studie m/ præsentation og diskussion.

Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin afholder generalforsamling 2012, den 11. april kl. 16.00 -18.30 på Telemedicinsk Forskningsenhed, Hovedvejen opg. 17, 1.sal (konferencerummet), Frederiksberg Hospital, Ndr. Fasanvej 57, 2000 Frederiksberg.

I forbindelse med generalforsamlingen afholdes der først et medlemsmøde, hvor de præliminære resultater fra det Britiske ”Whole System Demonstrator” studie vil blive præsenteret og diskuteret.

March 22, 2012

To ingeniørstuderende på Aarhus Universitet udvikler sensorsystem der øger pålideligheden for telemedicinske hjemmemålinger.  

I de seneste år er der i Danmark registreret en stigende forekomst af kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) i befolkningen. Sygdommen skyldes typisk rygning og giver en tiltagende nedsættelse af lungefunktionen. Patienterne lider af vejrtrækningsbesvær i større eller mindre grad, og det har store menneskelige og samfundsøkonomiske omkostninger.