Del |

Content about EKG

November 10, 2010

Alle grønlandske byer med 50 indbyggere har inden for de sidste to år fået en computer med telemedicin.

Alle grønlandske byer med 50 indbyggere har inden for de sidste to år fået en computer med telemedicin.

Det betyder, at en sygeplejerske kan foretage undersøgelsen af patienten og via computeren sende resultatet til læger i Nuuk eller København. Diagnosen er lynhurtigt stillet til glæde for patienten og sundhedsvæsenets pengekasse.

Grønland har hentet inspirationen til telemedicin-projektet i Alaska, hvor det har været i brug siden 1999.

September 27, 2010

Aalborg Sygehus’ kardiologiske afdeling har indført fjernovervågning af hjertepatienter, som er indlagt på en af hospitalets øvrige afdelinger

Aalborg Sygehus’ kardiologiske afdeling har indført fjernovervågning af hjertepatienter, som er indlagt på en af hospitalets øvrige afdelinger med en anden, mere akut sygdom. En sygeplejerske følger vagtsomt hjerterytmen på en patient, der er indlagt på ortopædkirugisk afdeling.

September 21, 2007

På Dronning Ingrids Hospital, Grønlands landshospital, der ligger i hovedstaden Nuuk, er ekkokardiogram-udstyret koblet op på en forbindelse til Rigshospitalet i København. Denne teleløsning gør det muligt for fagfolkene i Nuuk at få sparringspartnere over 3.000 kilometer væk og få hjælp til fortolkningen af billederne. 

Svaret hedder tele-ekkokardiogram, det vil sige en løsning, hvor skærmbilledet og øvrige data fra undersøgelsesudstyret sendes via telenettet derhen, hvor eksperterne sidder.